Dikkat, hedeflenen görev ile ilgilenmeyi sürdürmektir.Dikkati hızlı bir şekilde toparlayamamak kişiler için sorun yaratır.Dikkat süresini arttırılabildiğimizde kişi daha istekli,mutlu ve özgüvenli olarak hayatına devam eder.
Dikkat dağıtıcı şeyleri veya çevredeki uyaranları görmezden gelerek mevcut göreve dikkatin verilmesi becerisidir. Sağlıklı beslenme,düzenli uyku,bedensel faaliyetler,sosyalleşme ile birlikte çeşitli egzersiz ve tekniklerle odaklanmamızı arttırmamız mümkündür.
Hafıza bilginin depolandığı ve
gerek duyulduğunda bilginin çağrıldığı yerdir. Gerekli bilgileri kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya aktarmak öğrenme,bağlantı kurma ve gelişim için önemlidir.
Beyninizi stratejik bir şekilde kullandığınızda bilgileri bilinçli olarak filtreleyebilirsiniz. Strateji geliştirmek zaman kaybını engellediği gibi bedensel ve zihinsel yorgunluğu da engeller.
İsteklerimizi bilmeli ve onların üzerine yoğunlaşarak bilinçli hareket etmeliyiz.Hedeflerimiz ölçülebilir,gerçekçi,ulaşılabilir,bize özel ve zamanlamaya uygun olmalıdır.Olumsuz durumlarla karşılaşılması durumunda yeni alternatif yollar çizilmeli yani esnek olunmalıdır.Bunun için keşif,değişim ve devamlılık esas olmalıdır.
Öğrenmede önemli faktörlerden biri bilgiler arası bağlantı kurabilme becerisidir.
İnsan beyninin emebileceği bilgi miktarı zamanla hızla düşer. Bu nedenle
yeni öğrenilen bilgiler belirli aralıklarla
tekrar edilmelidir.
Düzenli tekrar konunun pekiştirilmesini ve kalıcı olarak hafızaya atılmasını sağlar.Ancak tekrarın ne kadar sıklıkla yapılacağı,ne kadar süreceği iyi belirlenmelidir ki bıkkınlık oluşmasın ve yeni ilgi alanlarına yönenilsin.
Bizler hangi konuda eğitim alırsak alalım,öğrenmeyi öğrenmediğimiz müddetçe emek ve zamanımız heba olacaktır.Çünkü bilgileri beynimize doğru ve kalıcı olarak kodlamamız gerekmektedir.
Yaşadığımız koşullarda ne yazık ki çok fazla uyarana maruz kalıyoruz.Yaş grubu farketmeksizin yoğun oranda dikkat ve hafıza problemleri ile karşılaşıyoruz.Hedefimiz
beyin ömrümüzün süresini kendi ömrümüzün süresi ile uyumlu hale getirmek olmalıdır.Bu doğrultuda danışanlarımızı konfor alanından çıkararak,korku alanını aşıp,öğrenme alanına yönlendiriyor ve gelişim alanında devam ederek sağlıklı bir beyin için çalışmalar yapıyoruz.
We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.